liedjes voor peuters en kleuters

Wij maken muziek met peuters en kleuters

In dit boek lees je hoe je als groepsleid-(st)er en leerkracht, stap voor stap, met eenvoudige middelen muziek kunt maken met jonge kinderen.

Achtereenvolgens worden er in acht hoofdstukken praktische suggesties, achtergrondinformatie en didactische aanwijzingen gegeven op het gebied van zingen, instrumentengebruik, luisteren en bewegen.

Kinderen hebben in meerdere opzichten baat bij het muziek maken op jonge leeftijd.

Spelenderwijs werk je aan de totale ontwikkeling van het kind waarbij muziek soms doel, soms middel is.

Ieder hoofdstuk in `Wij maken muziek´ wordt afgesloten met een aantal, speciaal voor dit boek, geschreven liedjes. Daarbij worden telkens suggesties gegeven om naast het zingen ook aan andere muzikale werkvormen aandacht te besteden.

Recensie van Drs. A. ten Bruggencate, Biblion
“Zeer verzorgde en bruikbare uitgave voor peuterspeelzalen, crèches en de onderbouw van het basisonderwijs."

Bij dit boekje is ook een cd beschikbaar, waarop alle liedjes te beluisteren zijn. De CD is ook los verkrijgbaar. Als voorbeeld kun je een liedje van de CD op onze site beluisteren.

Beluister hier onder andere de liedjes :´Door de poort´,
`Op de trommel´ en `Beestenbende´.

Prijs van het boekje: € 14,90
Prijs van de CD: € 12,-
Verkrijgbaar bij iedere boekwinkel (ISBN 90-6665-390-6)

Recensie:

Werkboek met verschillende vormen die gebruikt kunnen worden om met peuters en kleuters muziek te maken. In negen hoofdstukken worden praktische suggesties, achtergrondinformatie en didactische aanwijzingen gegeven.

Thematisch ingedeeld, o.a. algemeen (bijvoorbeeld liedjes bij het opruimen), introductie van nieuwe liedjes, muziek om op te bewegen, zelf muziek maken, ritme en melodie, instrumenten, liedjes bij feesten. Ieder hoofdstuk bevat een paar door de auteur, zelf muziekdocente, geschreven en gecomponeerde liedjes, die zijn genoteerd in vioolsleutel. Veel tekst in vlotte stijl geschreven vanuit de praktijk. In de eerste plaats bedoeld voor groepsleid(st)ers en leerkrachten.

Volle bladspiegel met kleine dun gedrukte letter. Geïllustreerd met enkele paginagrote en kleine eenvoudige kleurige tekeningen. Het zijn bewerkte en uitgebreide artikelen uit het tijdschrift KIDDO (Pedagogisch Tijdschrift voor de Kinderopvang).

Bevat een literatuurlijst, een lijstje aanbevolen prentenboeken en een lijst verwijzingen. De liedjes in het boek zijn uitgebracht op cd*. Zeer verzorgde en bruikbare uitgave voor peuterspeelzalen, crèches en de onderbouw van het basisonderwijs.

Biblion recensie, Drs. A. ten Bruggencate